Eesmärk:
- omada ülevaadet Inglise köögist, eripäradest, traditsioonidest;
- osata tõlkida inglisekeelset teksti eesti keelde;
- osata luua korrektset nõuetele vastavat esitlust;
- osata katta laud vastavalt Inglise köögi temaatikale, võttes arvesse Inglismaaga seotud tunnusjooni;
- saada valmis toidupraktikumis Inglise kööki iseloomustav toit, filmides toiduvalmistamise protsessi;
- osata kokku panna ühe Inglise toidu valmistamisest film.
Seosed õppekavaga:
- Töö organiseerimine ja hügieen.
- Isikliku hügieeni nõuded köögis töötades.
- Tööde järjekord toitu valmistades.
- Tööjaotus rühmas, ühistöö kavandamine, hooliv ja arvestav käitumine.
- Ühise töö analüüsimine ja hindamine.
- Suurema projekti korraldamine alates menüü koostamisest, praktilise töö organiseerimise ja tulemuse analüüsimiseni.
- Toidu valmistamine.
- Retsept, ohutushoid.
- Lauakombed.
- Lauakombed ja lauakatmise tavad ja erinevad loomingulised võimalused.
- Toit ja toitumine.
- Eri rahvaste toitumistraditsioonid ja toiduvalikut mõjutavad tegurid.
Teema maht: 4 nädalat (8 ainetundi).
- 1. NÄDAL - ülevaade Inglise köögist + inglisekeelne sõnavara (inglise keele ainetund).
- 2. NÄDAL - Inglise toidud, väljavalitud retsepti korrektne tõlkimine eesti keelde + esitlusse lisamine (inglise keele ainetund).
- 3. NÄDAL - toidupraktikumis välja valitud toitude valmistamine + filmimine. (kodunduse ainetund).
- 4. NÄDAL - filmi kokkupanemine, tervikuks loomine (inglise keele või kodunduse ainetund).